clanak False

Održana službena primopredaja izvršnih ovlasti gradonačelnika Grada Zagreba

04.06.2021.
Službenom primopredajom izvršnih ovlasti gradonačelnika Grada Zagreba, održanom jutros u prostorijama Gradske uprave, g. Tomislav Tomašević stupio je na dužnost gradonačelnika Grada Zagreba.

U postupku primopredaje zamjenica gradonačelnika dr.sc. Jelena Pavičić Vukičević kojoj prestaje mandat uručila je g. Tomaševiću pisano izvješće o obavljanju poslova, a koje sadrži informacije o planiranim projektima, mjerama i drugim planiranim aktivnostima, o započetim, a nedovršenim projektima, mjerama i drugim započetim, a nedovršenim aktivnostima te o preuzetim, a nepodmirenim obvezama Grada Zagreba.

“Sastanak na kojem smo izvršili primopredaju bio je otvoren i konstruktivan te zahvaljujem gđi Pavičić Vukičević i pročelnicama Šuletnić i Juroš Pečnik na tome. Uručeno nam je i izvješće od oko 2000 stranica koje moramo detaljno proučiti, a o nekim ključnim temama i izazovima razgovarali smo i tijekom samog sastanka. Financijsko stanje nije dobro, no rješenja postoje i već danas ćemo održati detaljniji sastanak s pročelnicom Juroš Pečnik na tu temu. Također ćemo već danas održati i sastanke s nekim od pročelnika, a nastavit ćemo i idući tjedan.“, kazao je u svojoj izjavi gradonačelnik Tomašević, te najavio početkom idućeg tjedna i sastanak s političkim strankama vezan za konstituiranje Gradske skupštine.

„Brojni izazovi su pred nama i apeliram na djelatnike Gradske uprave, gradskih trgovačkih društava i gradskih ustanova da daju sve od sebe kako bi kvaliteta usluga namijenjena građanima bila što bolja. Optimistični smo i vjerujemo da sve izazove možemo prebroditi zajedno, a ono što mogu obećati jest da ćemo grad voditi kao otvoreni, skromni i pristojni ljudi uvijek na usluzi građanima, a to očekujemo i od svih zaposlenika.“, zaključio je gradonačelnik Tomašević.

Primopredaji su, uz dosadašnju zamjenicu gradonačelnika koja je obnašala i dužnost gradonačenika Grada Zagreba dr.sc. Pavičić Vukičević, prisustvovale: pročelnica Stručne službe gradonačelnika Andrea Šulentić i pročelnica Gradskog ureda za financije Daniela Juroš Pečnik, a uz gradonačelnika Grada Zagreba Tomislava Tomaševića njegovi zamjenici: Danijela Dolenec i Luka Korlaet.

Gradske vijesti - 2021.