clanak False

Održani prvi treninzi za upravitelje zgrada i osobe odgovorne za održavanje zgrada u okviru projekta ZagEE

24.09.2015.
ZagEE - Zagreb energetski efikasan grad je projekt kroz koji se provodi cjelovita energetska obnova nedovoljno učinkovitih javnih zgrada u vlasništvu Grada Zagreba s primjenom obnovljivih izvora energije. Da bi se održao i na pravilan način iskoristio maksimalni kapacitet obnovljene zgrade, svaki korisnik treba slijediti smjernice o racionalnoj i učinkovitoj uporabi elemenata, uređaja, prostorija i opreme zgrade.

Kako bi se smjernice provodile i kako bi bile jasne korisnicima, u prostorijama Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj dana 22. i 23. rujna 2015. održani su prvi treninzi za upravitelje zgrada i osobe odgovorne za održavanje zgrada. Trening su održali djelatnici Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj, u suradnji s Regionalnom energetskom agencijom sjeverozapadne Hrvatske, a na njemu su sudjelovali ravnatelji i osobe odgovorne za održavanje zgrada dječjih vrtića Srednjaci, Vrapče, Pčelica, Zvončić, Vrbik, Grigor Vitez, Zrno, Siget, Cvrčak i Duga.

Učinkovito gospodarenje energijom kombinacija je mjera koje su vezane uz tehnologiju, ali i uz ljudski faktor te je edukacija korisnika zgrada veoma značajna u cjelokupnom procesu smanjenja potrošnje energije i negativnog utjecaja na okoliš.

U okviru projekta ZagEE, provoditi će se treninzi za sve upravitelje zgrada i osobe odgovorne za održavanje energetski obnovljenih zgrada s ciljem ostvarivanja planiranih financijskih i energetskih ušteda, ali i zdravijeg i ugodnijeg okruženja tijekom korištenja zgrade.