clanak False

Održavanje treninga sportaša i sportašica I. i II. kategorije u pojedinačnim sportovima te seniorskih sportskih ekipa u najvišem rangu natjecanja za vrijeme trajanja epidemije COVID-19

27.04.2020.
Na temelju članka 47. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti („Narodne novine“ broj 79/07, 113/08, 43/09, 130/17, 114/18 i 47/20) a u vezi s člankom 18. Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti („Narodne novine“ broj 47/20) i članka 22.a Zakona o sustavu civilne zaštite („Narodne novine“ broj 82/15, 118/18 i 31/20), Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, 24. travnja 2020. godine donosi Odluku o nužnim mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19. 

U Odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, između ostalog stoji da se dopušta održavanje treninga sportašima i sportašicama I. i II. kategorije u pojedinačnim sportovima koji imaju izdano rješenje o kategorizaciji koju sukladno članku 6. Zakona o sportu izdaju Hrvatski olimpijski odbor, Hrvatski paraolimpijski odbor i Hrvatski sportski savez gluhih. Treninzi se dopuštaju i sportskim ekipama u muškoj i ženskoj seniorskoj konkurenciji koji nastupaju u najvišem stupnju natjecanja. 

Tekst Odluke o nužnim mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja za vrijeme trajanja epidemije bolesti COVID-19 možete vidjeti ovdje.

Preporuku za trening sportaša i sportašica I. i II. kategorije u pojedinačnim sportovima te seniorskim sportskim ekipama koje nastupaju u najvišem rangu natjecanja koju je objavio Hrvatski zavod za javno zdravstvo možete vidjeti ovdje.

 

Aktualnosti