clanak False

Online sastanak u povodu Dana grada Sarajeva

06.04.2021.
Na poziv sarajevskog gradonačelnika Abdulaha Skake, a u povodu Dana grada Sarajeva koji se obilježava 6. travnja, zamjenica gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević je sudjelovala na online sastanku. Ponajprije je svim građanima Sarajeva čestitala Dan grada.

Poštovani gradonačelniče grada Sarajeva, gospodine Abdulahu Skako, dopustite mi prije svega da Vama i svim Sarajkama i Sarajlijama odsrca čestitam Dan grada Sarajeva koji se obilježava danas, 6. travnja kada se prisjećamo da je Sarajevo prije 76 godina oslobođeno od nacističke i fašističke okupacije, ali i da je prošlo 29 godina od početka opsade Sarajeva, jedne od najdužih u povijesti ratovanja i najduže opsade nekoga glavnog grada koja je trajala 1 425 dana.

Šaljem Vam tople prijateljske pozdrave iz jutros bijelog i hladnog Zagreba. Također pozdravljam sve drage kolege koji su prisutni na ovom „novom normalnom“ obilježavanju Dana grada. Iskreno se nadam da će već sljedeće godine Sarajevo ponovo zasjati u svome travanjskome sjaju i da će ugostiti svoje uzvanike.

U ovome slavljeničkome raspoloženju podsjećam da ove godine obilježavamo i 20 godina prijateljstva Zagreba i Sarajeva te se nadam da će se naša prijateljska suradnja i partnerstvo i u budućnosti nastaviti razvijati na dobrobit svih naših sugrađana. Također, želja mi je da u tome duhu nastavimo graditi odnose sa svim ostalim glavnim gradovima u regiji
“, rekla je zamjenica Pavičić Vukičević.

Pozvala je kolege da, naravno dopuste li epidemiološke mjere, posjete Zagreb na obilježavanju Dana grada Zagreba 31. svibnja.

Online sastanku su prisustvovali gradonačelnici Ljubljane Zoran Janković i Skopja Petre Shilegov. Nakon što su Sarajlijama uputili čestitke, izrazili su nadu da će se proslave i obljetnice uskoro obilježavati kao i prije pandemije.

Gradske vijesti - 2021.