clanak False

Otvorena izložba ''Preobrazbe''

15.04.2021.
U Galeriji Klovićevi dvori na Jezuitskome trgu, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić je otvorio izložbu staklenih skulptura i crteža Antona Vrlića ''Preobrazbe'', a svi zainteresirani moći će je pogledati od 16. travnja do 18. srpnja.

Pročelnik Lovrić je timu koji je sudjelovao u stvaranju ovoga prepoznatljiva postava, u prvom redu ravnatelju Galerije Antoniu Picukariću i kustosici Koraljki Juričec Kos, prenio pozdrave zamjenice gradonačelnika dr. sc. Jelene Pavičić Vukičević. Svjedočimo predanomu umjetničkom radu na staklu, krhkome materijalu, a kojemu je autor udahnuo svoje posebno viđenje i dušu. Sretan sam što usprkos okolnostima Galerija živi i dalje kroz svoj stalni postav i gostujuće izložbe!, zaključio je Lovrić.

Autor je 1957. rođen u Splitu, a na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti je 1983. diplomirao slikarstvo u klasi prof. Raoula Goldonija. Dosad je izlagao na 68 samostalnih i na više od stotinu grupnih izložbi u zemlji i inozemstvu, a njegova djela se nalaze u brojnim galerijama i privatnim zbirkama.

Gradske vijesti - 2021.