clanak False

Počela II. faza radova na obnovi Prve ekonomske škole

24.04.2021.
Prva ekonomska škola nalazi se u zgradi građenoj davne 1892. i jedan je od odgojno-obrazovnih objekata koji su najviše pogođeni razornim zagrebačkim potresom iz ožujka 2020.
Danas započinje II. faza obnove škole, a početku radova prisustvovala je i zamjenica gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnika Grada Zagreba dr.sc. Jelena Pavičić Vukičević sa suradnicima.

„Zahvaljujući ovoj investiciji, učenici će od jeseni imati najkvalitetnije uvjete za daljnje obrazovanje" rekla je Pavičić Vukičević i objasnila kako je ovo jedna od 13 škola čija obnova još nije završena, od ukupno 175 odgojno obrazovnih objekata oštećenih potresom. „Nastavljamo s našim projektom izgradnje škola i vrtića, a posebno želim istaknuti preko 50 investicija Grada Zagreba u energetsku obnovu školskih i vrtićkih zgrada“, dodala je zamjenica te zahvalila ravnatelju Travaru na strpljenju i suradnji. 

„Jedna smo od najvećih ekonomskih škola u Hrvatskoj, imamo 1.000 učenika i 120 zaposlenika, koji su za vrijeme trajanja radova izmješteni na dvije lokacije“, rekao je ravnatelj Nenad Travar  te izrazio zadovoljstvo tempom obnove škole.

Nakon već odrađenih radova vrijednih gotovo 14 milijuna kuna, druga faza predviđa daljnju sanaciju te statičko ojačanje objekta, odnosno podizanje na razinu III seizmičke otpornosti. Radovi planirani u II. fazi vrijedni su gotovo 53 milijuna kuna, a bit će gotovi do rujna ove godine, kako bi škola bila spremna za učenike u sljedećoj školskoj godini.

Gradske vijesti - 2021.