clanak False

Početak masovnog cijepljenja u Zagrebu

07.04.2021.
Danas je na Svjetski dan zdravlja na Zagrebačkome velesajmu započelo masovno cijepljenje. U društvu suradnika, velesajamske prostore na kojima se provodi cijepljenje je posjetila zamjenica gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnika Grada Zagreba dr. sc. Jelena Pavičić Vukičević.

Svima je čestitala Svjetski dan zdravlja koji se u cijelome svijetu i pod pokroviteljstvom Svjetske zdravstvene organizacije obilježava 7. travnja, a ovogodišnji slogan je „Izgradnja pravednijeg, zdravijeg svijeta“. Zamjenica je pozvala sugrađane da se cijepe i da tako zaštite vlastito zdravlje i zdravlje svojih najbližih.

Svi koji su u dilemi vezanoj uz vrstu cjepiva, neka s punim povjerenjem porazgovaraju sa svojim liječnicima obiteljske medicine. Očekujemo da ćemo u narednim danima ostvariti cilj i da ćemo procijepiti sve sugrađane starije od 65 godina koji se žele cijepiti. Grad Zagreb je pokrio sve organizacijske i logističke dijelove, sugrađanima je osiguran parking, a za sva tehnička pitanja na raspolaganju su im djelatnici Zagrebačkog velesajma, rekla je zamjenica Pavičić Vukičević.

Ravnatelj NZZJZ „Dr. Andrija Štampar“ Zvonimir Šostar je kazao da je cijepljenje u Zagrebu organizirano na najvišoj razini pa je istaknuo da je spremno 30 000 AstraZenecinih doza. Nadamo se kako ćemo danas dostići brojku od 1 500 procijepljenih, no već sutra i prekosutra očekujemo brojku od 3 000, a od ponedjeljka 5 000. Kako je najavljeno, u Zagreb bi danas trebalo stići 10 000 doza Pfizerovog cjepiva, od čega je 5 000 namijenjeno za ranije procijepljene građane. Dosad je u Zagrebu distribuirano više od 107 000 doza cjepiva, odrađen je veliki posao i ovom prilikom zahvaljujem liječnicima obiteljske medicine, medicinskim sestrama i tehničarima na njihovu radu, rekao je ravnatelj Šostar.

Cijepljenje se provodi u Paviljonu 6 Zagrebačkog velesajma. Prema riječima ravnatelja Šostara, lokacija je odabrana zbog svoje dobre prometne povezanosti s ostatkom grada i zbog dobrog pristupa parkirnim mjestima, a koja su unutar  sat vremena, a koliko je potrebno da bi se građani  cijepili, besplatna. Svim sugrađanima koji se ne koriste osobnim računalom na raspolaganju je kontaktni broj 0800 0011 Pozivnog centra s operaterima koji će im pomoći u postupku naručivanja na cijepljenje.
 
 

Gradske vijesti - 2021.