clanak False

Početak radova na izgradnji produžene Branimirove ulice u Sesvetama

06.05.2021.
Danas je zamjenica gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnika Grada Zagreba dr. sc. Jelena Pavičić Vukičević u pratnji suradnika prisustvovala početku I. etape radova na izgradnji produžene Branimirove ulice, od Zagrebačke ceste do Brestovečke ulice.

Danas svjedočimo početku pripremnih radova na I. fazi projekta koji je Gradska uprava na čelu s pok. gradonačelnikom Milanom Bandićem pripremala dugi niz godina. Upravo je  Branimirova među prioritetnim prometnim projektima koji namjeravamo u potpunosti dovršiti u mandatu pred nama. Produžetak Branimirove gradit ćemo u tri etape s glavnim ciljem da se  promet u središtu Sesveta rastereti i time smanje prometne gužve. Prometnica je planirana s dva odvojena kolnika s po dvije prometne trake, obostranim pješačkim i biciklističkim stazama te zelenim pojasima. Na ukupnoj dionici od 3 780 m do Varaždinske ulice trebalo je riješiti imovinsko-pravne odnose na ukupno 98 čestica zemlje i nekretnina,  za što je iz gradskog proračuna izdvojeno 64 milijuna kuna, u svome je obraćanju rekla zamjenica Pavičić Vukičević pa je dodala da ovo nije jedina investicija u prometnu infrastrukturu u ovome dijelu grada. U tijeku su pripremne aktivnosti na Dugoselskoj ulici, od Sesveta prema Dugom Selu u sklopu projekta aglomeracije kojim rješavamo pitanje kanalizacije i odvodnje u istočnome dijelu grada, a za što su osigurana EU sredstva u iznosu od  2 milijarde kuna.  
 
Okupljeni stanovnici, a čije su nekretnine na trasi buduće prometnice su izrazili zadovoljstvo angažmanom i dosadašnjom suradnjom s Gradskom upravom glede pregovora oko isplate  nekretnina te su najavili skoro preseljenje.
 
U sklopu radova je predviđena izgradnja prometnice s cjelovitom komunalnom infrastrukturom (oborinska odvodnja, javni kanali odvodnje, izvedba vodovodnih i plinovodnih instalacija, izmještanje i zaštita elektroenergetskih instalacija), postavljanje semaforskih uređaja i prometne signalizacije te javne rasvjete s kompletnim krajobraznim uređenjem zone zahvata. Procijenjena vrijednost radova na I. fazi je 50 milijuna kuna bez PDV-a.
Produžena Branimirova ulica (u dužini od 3 870 m) je podijeljena u tri dionice – I. od Zagrebačke do Brestovečke ( dužine 1 177 m ); II. od Brestovečke do Ulice Ivana Ančića (u dužini od 1 915 m); III. od Ulice Ivana Ančića do Varaždinske ulice (u dužini od 780 m).

 

Gradske vijesti - 2021.