clanak False

Poziv za iskaz interesa o sudjelovanju u provedbi pilot-projekta zelene urbane obnove dvorišta Grada Zagreba

12.09.2023.
Gradski ured za obnovu, izgradnju, prostorno uređenje, graditeljstvo i komunalne poslove poziva zainteresirane suvlasnike višestambenih zgrada da preko predstavnika suvlasnika iskažu interes za sudjelovanje  u provedbi pilot-projekta zelene urbane obnove dvorišta Grada Zagreba.

Cilj je pilot-projekta ispitivanje učinkovitih procedura, alata i modela partnerstva s građanima u planiranom projektu zelene urbane obnove dvorišta Grada Zagreba.

Fokus provedbe pilot-projekta je središte grada (blokovska struktura Donjeg Grada, Medveščaka, dijelova Črnomerca, Maksimira i sjeverne Trešnjevke), za koji je zbog guste gradnje i velikih udjela izgrađenih i asfaltnih površina karakteristično jače zagrijavanje u odnosu na rahlije izgrađene dijelove grada, odnosno pojava urbanog toplinskog otoka.
 
Iskaz interesa treba dostaviti Gradskom uredu za obnovu, izgradnju, prostorno uređenje, graditeljstvo i komunalne poslove, na adresu e-pošte: zelena.dvorista@zagreb.hr  
 
Potpise većine suvlasnika kojima potvrđuju suglasnost za provođenje pilot-projekta na njihovoj nekretnini bit će potrebno dostaviti naknadno, na poziv nadležnog gradskog upravnog tijela, u slučaju odabira kao pilot-lokacije.
 
Poziv je otvoren do kraja  rujna 2023.

Natječaji/ pozivi / javne rasprave