clanak False

Premijera filma „Ljubav oko svijeta“

25.06.2021.
Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević danas je u Kinu SC nazočio premijeri filma „Ljubav oko svijeta“ Anđele i Davora Rostuhara.

Satkan od 33 priče, film prikazuje višegodišnji Anđelin i Davorov putopisno-istraživački projekt o različitome značaju ljubavi za ljude, ovisno o njihovoj geografskoj, društvenoj i kulturnoj sredini. U svakoj od 33 proputovane države, autori su po nekoliko tjedana proveli u pronalaženju sugovornika spremnih na otvoreno dijeljenje vlastite intime.

Cjelovitu logistiku na projektu i na njegovoj realizaciji su odradili sami. Za početnu fazu sredstva su osigurali prodajom knjiga i fotografija, prihodima od predavanja i projekcija svoga prethodnog filma „Polarni san“ te od suradnje s partnerima, među ostalim i s  Turističkom zajednicom grada Zagreba.

Film će se prikazivati od 7. do 12. rujna na Ljetnoj pozornici Tuškanac, a u Kinu SC će se u posljednjem lipanjskom vikendu, u okviru 7 projekcija moći razgledati izložba fotografija inspirirana filmskim protagonistima.

Gradske vijesti - 2021.