clanak False

Prijem izaslanstva Pokrajinske vlade iz Gradišća i Željezanske biskupije

07.05.2021.
Danas je u zgradi Gradske uprave, zamjenica gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnika Grada Zagreba dr.sc. Jelena Pavičić Vukičević, primila izaslanstvo pokrajine Gradišće – guvernera Hansa Petera Doskozila i biskupa Željezanske biskupije mons. dr. Egidija Živkovića.

''Sretna sam što sam imala priliku ugostiti naše drage Gradišćane! Povod susreta je humanitarna akcija ''Krov za Hrvatsku'', u sklopu koje će 20 obitelj čiji su domovi najteže stradali u prošlogodišnjem potresu dobiti nove drvene montažne kuće, a koja je nastala na inicijativu biskupa Živkovića. Već sutra smo u Čučerju, kad ćemo jednoj obitelji i župi predati njihove kuće. Za kraj ću dodati kako sam dirnuta brigom, solidarnošću koju su za nas pokazali Hrvati u Austriji, Slovačkoj i Mađarskoj, ali i svi Austrijanci. Čeka nas veliki posao, ali uz ovakvu potporu možemo i hoćemo uspjeti!'', rekla je zamjenica gradonačelnika dr.sc. Jelena Pavičić Vukičević.

''Za mene je današnji susret od iznimnog značaja. Ova humanitarna gesta neka bude znak novog početka te želim iskoristiti ovu priliku zahvaliti svima koji su sudjelovali u ovom projektu, u prvom redu Gradu Zagrebu na čelu sa zamjenicom Pavičić Vukičević koja je pokazala dobru volju i brigu za druge.'', istaknuo je biskup Živković.

Nazočnima se obratio i guverner Doskozila i ovim putem zahvalio na lijepoj dobrodošlici.

Gradske vijesti - 2021.