clanak False

Priručnik za formalne njegovatelje „Komunikacija s osobama oboljelim od Alzheimerove bolesti i drugih demencija“

15.12.2021.

Za potrebe edukacije izrađen je edukativni materijal u obliku Priručnika za formalne njegovatelje

Referentni centar Ministra zdravstva za zaštitu zdravlja starijih osoba pri Službi za javnozdravstvenu gerontologiju Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ partner je Gradu Zagrebu u provedbi projekta „Svi za pamćenje - SPAM“, sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda „Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – Faza 1“.

Cilj projekta je širenje socijalnih usluga u zajednici za pomoć oboljelima od Alzheimerove bolesti i drugih demencija, pružanje podrške oboljelima i njihovim obiteljima, omogućavanje inkluzije te poboljšanje kvalitete života oboljelih i njihovih obitelji, sve u cilju smanjenja troškova hospitalizacije.

Referentni centar MZ za zaštitu zdravlja starijih osoba nositelj je projektnih aktivnosti edukacije formalnih njegovatelja (medicinske sestre/tehničari), zaposlenih u odabranim domovima za starije osobe s područja Grada Zagreba i šest županija. Za potrebe edukacije izrađen je edukativni materijal u obliku Priručnika za formalne njegovatelje, treće dopunjeno izdanje, koji je dostupan ovdje.

priručnik


EU PROJEKT "SVI ZA PAMĆENJE - SPAM"