clanak False

Sastanak gradonačelnika s predsjednikom Uprave HEP-a

27.07.2021.
Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević danas, 27. srpnja se sastao  s predsjednikom Uprave HEP-a Franom Barbarićem.  

Na sastanku u zgradi Gradske uprave se razgovaralo o aktualnim građevinskim radovima što  se provode u gradu za potrebe HEP Toplinarstvo d.o.o. i HEP ODS d.o.o. te o izgradnji infrastrukture za punjenje električnih vozila. Naime, HEP d.d. prati ciljeve Energetske strategije EU pa u skladu s njom gradi infrastrukturu za javno dostupne punionice električnih vozila pazeći da budu što ravnomjernije raspoređene na području Republike Hrvatske kako bi se u konačnici omogućile međugradske vožnje električnim vozilima. Vezano uz Grad Zagreb, dogovorena je intenzivna suradnja radi sklapanja sveobuhvatnog sporazuma i reguliranja poslovnog odnosa na novim i na već postavljenim punionicama te mogućnost uključivanja javnih garaža u projekt. Dosada je postavljeno 19 ELEN punionica, a namjerava ih se postaviti još 62 na 56 lokacija.
 
Sastanku su prisustvovali: gradonačelnikovi zamjenici Luka Korlaet i Danijela Dolenec, pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Dinko Bilić te članovi Uprave HEP-a Tomislav Šambić i Petar Sprčić, direktor Elektre Zagreb Anton Marušić i pomoćnica direktora Vanja Varda.

Gradske vijesti - 2021.