clanak False

Smotra Zimske službe Grada Zagreba

06.04.2021.

Zamjenica gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnika Grada Zagreba dr. sc. Jelena Pavičić Vukičević obišla je Zimsku službu u Centralnoj bazi na Žitnjaku zbog snijega koji je jutros zabijelio Zagreb.

U kraćem obilasku Centralne baze i postrojenih ralica, zamjenica se u pratnji voditelja Podružnice Zagrebačke ceste Zagrebačkog holdinga d.o.o. Dragana Perića uvjerila u ispravnost svih vozila i pripadajuće opreme te u pripravnost operativnog osoblja.

Zamjenica gradonačelnika Pavičić Vukičević pozvala je sve sugrađane na dodatan oprez kako u prometu, tako i u svakodnevnome kretanju ulicama. Jer, uslijed niskih temperatura postoji opasnost od poledice i proklizavanja pa je zamjenica istaknula da je bitno da se svatko od nas pokuša zaštiti od ozljeđivanja posipanjem soli ispred vlastitih kućanstava kako bi prostor bio što sigurniji za kretanje.

Također, zahvalila je svim djelatnicima i timovima Podružnice Zagrebačkih cesta koji su ove meteorološke neprilike dočekali pripravni i što su sugrađanima osigurali prohodne prometnice.

Podružnica Zagrebačke ceste jučer je tijekom dana proglasila treći stupanj pripravnosti Zimske službe na području Zagreba, što znači da su 292 ekipe pregledane i stavljene u funkciju, kao i operativno osoblje. Trenutno je na terenu 20 ekipa koje čiste snijeg, od čega četiri na Sljemenskoj cesti, a ostale su raspoređene na područje istočnog dijela grada zbog veće količine napadalog snijega. Za predstojeću noć planiramo pripremiti sve ceste za najavljene temperature ispod nula celzijusa kako bi u jutarnjim satima svi sugrađani mogli nesmetano otići na svoja radna mjesta, rekao je Voditelj Podružnice Dragan Perić pa je pozvao sve sugrađane koji nemaju zaliha soli da vreće od 25 kg besplatno preuzmu u prostorima Podružnice Zagrebačke ceste, u bazi Zimske službe, Ulica Gordana Lederera 2, u bilo koje doba dana jer su službe na raspolaganju 24 sata dnevno.


Gradske vijesti - 2021.