clanak False

Solidarnost na djelu: NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ šalje pomoć Zavodu za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije

14.01.2021.
Zagrebački Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ u petrinjski laboratorij šalje prijeko potrebne mikrobiološke podloge

Potres koji je pogodio Petrinju, Sisak, Glinu te okolna mjesta, iza sebe je ostavio ogromnu materijalnu štetu. Iznimka nisu niti zdravstvene institucije koje istovremeno zbrinjavanju oboljele od koronavirusa ili provode testiranja. U potresu 29. prosinca 2020. stradala je i zgrada Doma zdravlja u Sisku, gdje se nalazi dio mikrobiološkog laboratorija. Zgrada laboratorija, koja se nalazi u Petrinji, je u dobrom stanju, no potresu je stradala medicinska oprema.

U pomoć zdravstvenim djelatnicima iz Siska i Petrinje ponovno su priskočili i djelatnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ iz Zagreba. „Kolegama koji rade u mikrobiološkom laboratoriju u potresu je stradala oprema koja im je neophodna za svakodnevni rad. Ono što im je u ovom trenutku neophodno su mikrobiološke podloge. U dogovoru s predstavnicima Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije, Nastavni zavod donirao je mikrobiološke podloge u količini od 1780 komada. Ta je količina dostatna za mjesec dana rada.“, rekao je ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ Zvonimir Šostar.

Podsjetimo, Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ je, zdravstvenim djelatnicima iz Siska i Petrinje već poslao vrijednu donaciju zaštitne medicinske opreme. Sa NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ u Opću bolnicu „Ivo Pedišić“ u Sisku krajem prošle godine stigle su svijetlo plave i tamno plave uniforme za medicinske sestre i tehničare, zaštitna oprema za medicinsko osoblje, antiviralna odijela te viziri i rukavice. „Uvijek trebamo pomagati jedni drugima, a u ovakvim vremenima ta pomoć znači još i više.“, zaključuje ravnatelj Šostar.

Gradske vijesti - 2021.