clanak False

Stanje objekata odgojno obrazovnih ustanova Grada Zagreba nakon potresa

09.01.2021.

Inženjeri Gradskog ureda za obrazovanje, u pratnji ovlaštenih statičara, odmah nakon potresa 28. i 29. prosinca zaputili u statički pregled objekata dječjih vrtića, osnovnih i srednjih škola i učeničkih domova. U dosad provedenim pregledima utvrđeno je kako je riječ o tek manjim oštećenjima, što znači da nema značajnije štete, izuzev oštećenja utvrđenih na objektu Područne škole Donji Dragonožec, OŠ Brezovica. Ističemo, međutim, kako su odmah po pregledu spomenute škole od strane ovlaštenog statičara započeti radovi na obnovi i sanaciji nastalih oštećenja, još 31. prosinca 2020. godine, a u tijeku je i sanacija svih spomenutih utvrđenih manjih oštećenja u školama i vrtićima Grada Zagreba. 

Ističemo, međutim, kako s obzirom na uzastopne, gotovo svakodnevne potrese i naknadna podrhtavanja, ovlašteni statičari i inženjeri Gradskog ureda za obrazovanje kontinuirano obavljaju preglede odgojno-obrazovnih objekata te se sva utvrđena oštećenja saniraju po svim pravilima struke. Sigurnost djece, učenika i zaposlenika škola i vrtića apsolutni je prioritet Grada Zagreba te nećemo dopustiti da se djeca, učenici i zaposlenici vrate redovitom neposrednom odgojno-obrazovnom radu ukoliko prethodno nije utvrđena sigurnost objekata u kojima svakodnevno borave.

U potresu koji je pogodio Zagreb u ožujku oštećeno je 175 odgojno-obrazovnih objekata, a obnovljeno je njih 162. Obnova preostalih 13 objekata je u tijeku te nedavni potresi nisu ugrozili prvotno predviđene rokove za završetak niihove obnove.

Gradske vijesti - 2021.