clanak False

Svjetski dan plesa

19.04.2017.

Povodom obilježavanja Svjetskog dana plesa Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom u suradnji sa Športskim plesnim klubom „Harmony“ Zagreb tradicionalno je šestu godinu za redom organizirao plesno natjecanje i prezentacijski show za osobe starije životne dobi.

Manifestaciju koja se održala 23. travnja 2013. u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma, pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, svečano je otvorio njegov izaslanik gosp. Slavko Kojić.

U natjecateljskom dijelu manifestacije nastupili su Super seniori, natjecatelji stariji od 70 godina koji su plesali engleski valcer i Hobi seniori, natjecatelji od 60 do 70 godina, koji su plesali engleski i bečki valcer te foxtrot (popularni dvokorak). U finalu natjecanja, nastupilo je 11 plesnih parova, od toga 4 iz kategorije Super seniori i 7 iz kategorije Hobi seniori. 

I ove godine na manifestaciji je sudjelovalo oko 180 izvođača iz domova za starije i nemoćne osobe i Projekta gerontološki centri Grada Zagreba, gosti iz Centra za rehabilitaciju Zagreb i Udruge invalida rada te Matija Smolec i Tena Kralj profesionalni plesni par iz Športskog plesnog kluba Harmony.

Svečano otvorenje upriličile su plesna pedagoginja, koreografkinja i plesačica Emerencijana Rebić i njezina kćer Brilin koje su svojim nastupom pod nazivom Čuvaj me, čuvat ću te plesnim pokretom povezale Svjetski dan plesa i Europski dan međugeneracijske solidarnosti koji se obilježavaju istog dana, 29. travnja i uvele nas u ovo tradicionalno plesno druženje.

Fotografija br. 1

Fotografija br. 2

Fotografija br. 3