clanak False

Trenutne mogućnosti korištenja fondova EU-a za Grad Zagreb

U Starogradskoj vijećnici održano je predavanje pod nazivom Trenutne mogućnosti korištenja fondova EU-a za Grad Zagreb i priprema za korištenje strukturnih fondova.
04.05.2010.

U povodu obilježavanja Europskog tjedna, u organizaciji Službe za europske integracije i fondove EU-a Grada Zagreba i Središnjeg državnog ureda za razvojnu strategiju i koordinaciju fondova EU-a, u Starogradskoj vijećnici održano je predavanje s naslovom Trenutne mogućnosti korištenja fondova EU-a za Grad Zagreb i priprema za korištenje strukturnih fondova.

Predavanje je otvorio gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvojnu strategiju i koordinaciju fondova EU-a Hrvoje Dolenec i veleposlanik Delegacije Europske Unije u Republici Hrvatskoj, Paul Vandoren.
Predavanje je bilo namijenjeno pročelnicima gradskih ureda, osobama zaduženima za poslove EU-a u gradskim uredima i članovima Odbora Skupštine Grada Zagreba za međugradsku i međunarodnu suradnju.

Obzirom na činjenicu da će RH, ulaskom u EU, moći koristiti velika financijska sredstva, potrebno je pripremiti se, kako institucionalno, tako i administrativno. Iz tog razloga, na predavanju su stručnjaci iz SDURF-a objasnili trenutne mogućnosti za financiranje projekata EU-a te najavili kako i na koje fondove će se Grad Zagreb moći prijaviti u budućim strukturnim fondovima.