clanak False

U Beogradu održan treći sastanak partnera projekta i-SCOPE

04.10.2022.
U Beogradu se od 22.-23. siječnja 2013. održao treći sastanak partnera projekta „i-SCOPE“ kojeg provode 21 partner iz 10 europskih zemalja. Domaćin sastanka bio je grad Inđija iz Srbije, dok su sastankom predsjedali koordinatori projekta, tvrtka „Fondazione Graphitech“ iz Trenta (Italija). Uz ostale partnere projekta, sastanku su prisustvovali i predstavnici Grada Zagreba, Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj Domagoj Žutelija i Marko Kućan.

Na dvodnevnom sastanku, voditelji aktivnosti sa tehničkim i pilot partnerima prezentirali su napredak projekta u dosadašnjoj fazi te planirane aktivnosti za sljedećih 6 – 12 mjeseci.

Prvog dana održane su prezentacije i uvodni dijelovi koji se tiču svih sudionika projekta. Partneri su upoznati sa potencijalnim izazovima i mogućim preprekama u narednim mjesecima izvođenja projekta. Drugi dan su partneri zbog opsežnog radnog plana bili podijeljeni u dvije radne skupine. Prva skupina se sastojala od pilot partnera, dok se druga grupa formirala sa tehničkim partnerima. Svaka grupa je individualno prošla svoje dodijeljene zadatke te kroz razgovor prezentirala svoja postignuća i eventualne probleme koji su nastali u izvođenju zadataka. Na kraju drugoga dana održan je okrugli stol sa ciljem što boljeg upoznavanja partnera te jačanja veza i rješavanja problema i komunikacije.

Projekt „interoperable Smart City services through an Open Platform for urban Ecosystems“ (i-SCOPE) sufinanciran je sredstvima Europske unije kroz CIP-ICT Program podrške politikama za primjenu informacijskih i komunikacijskih tehnologija kao dijela Okvirnog programa za konkurentnost i inovativnost Europske unije.

Sve dodatne informacije mogu se pronaći na službenoj web stranici projekta www.iscopeproject.net.