clanak False

U Dubravi ulica u čast Gromova

11.05.2021.
U Dubravi na križanju Ulice Platana s Čulinečkom ulicom, zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević, u društvu predsjednika udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade Gromovi Ivanom Krupecom i ravnateljem Uprave za hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji u Ministarstvu hrvatskih branitelja Dinkom Tandarom, otkrila je ploču s nazivom ulice – Ulica 2. gardijske brigade Gromovi.

Nakon što smo jučer u predvorju Gradske uprave otvorili izložbu fotografija u povodu 30-te obljetnice Gromova, zadovoljstvo mi je danas toj ratnoj postrojbi, koja je u najtežim trenucima hrvatske povijesti bila simbol nade i vjere u slobodu i konačnu pojedu u Domovinskom ratu, postaviti ploču s natpisom – Ulica 2. gardijske brigade Gromovi, istaknula je zamjenica Pavičić Vukičević.

Na ovaj način odajemo poštovanje i zahvalnost svim hrabrim pripadnicima Gromova, herojstvu hrvatskih branitelja, posebno onima koji su svoje živote dali za slobodu koju danas živimo. Vrijednosti Domovinskog rata dio su naše prošlosti, utkane su u našu sadašnjost i budućnost i kao takve zaslužuju sjećanje, poštovanje, i zahvalnost onima najhrabrijima među nama, a Gromovi sa svojim impresivnim ratnim putem primjer su i simbol tih vrijednosti, rekla je zamjenica.

Zahvalivši Vijeću gradske četvrti Gornja Dubrava i predsjedniku Milanu Draženoviću na inicijativi preimenovanja ulice, predsjednik Ivan Krupec izrazio je zadovoljstvo što će upravo ova žila kucavica Dubrave nositi naziv 2. gardijske brigade Gromovi u čast na 208 poginulih hrvatskih branitelja, 1400 ranjenih, ali i svih Gromova koji su imali hrabrost 1991. godine obući odoru i dati sve za našu domovinu.

Ovo je mali znak pažnje za sve što ste učinili u Domovinskom ratu i zaslužili ste da ova ulica nosi naziv u čast na sve vas, koji ste pokazali što znači zajedništvo i jedinstvo, kazao je izaslanik ministra branitelja Dinko Tandara a hrvatskim braniteljima poručio da ponosno koračaju ovom ulicom.

Gradske vijesti - 2021.