clanak False

U sklopu KB Sveti Duh otvorena nova javna garaža

11.01.2021.
Zagrebački holding d.o.o. podružnica Zagrebparking za građanstvo je u sklopu kompleksa Kliničke bolnice Sveti Duh otvorio novu, desetu javnu garažu u Zagrebu s 477 parkirnih mjesta na četiri etaže. 

Prof. dr. Mladen Bušić, ravnatelj bolnice Sveti Duh  je zahvalio svima koji su u ovome projektu sudjelovali, ponajprije gradonačelniku čiju je viziju o nužnosti izgradnje ove garaže osobito istaknuo.
Kazao je da bolnica sada raspolaže s 477 parkirnih mjesta, uključujući 10 punionica za električna vozila, parkirna mjesta za  hibridne automobile, obiteljski parking te prostor za parkiranje bicikala i motora. „Garaža se na sve četiri etaže prirodno ventilira i diči se titulom zelene garaže“. U 2021. bolnica slavi 217 godina kontinuiranog rada, a upravo u godini pandemije svjedočimo da je zdravstvo nacionalno blago. Još jedanput zahvaljujem svima zaslužnima za ovaj veliki projekt koji će, osim bolnici biti na korist i drugim ustanovama u neposrednoj blizini – trima vrtićima, domu za starije i školi pa uistinu možemo reći da smo ovim projektom riješili promet u mirovanju.“, zaključio je. 

Predsjednica Uprave Zagrebačkog holdinga Ana Stojić Deban je naglasila da je riječ o kapitalnome projekatu  Zagrebačkog holdinga i Grada Zagreba. „Ova garaža je dio većeg projekta izgradnje dnevne bolnice i garaže, čija investicija prelazi 200 milijuna kuna, a po mnogo čemu je izazovan jer se radi o najstarijoj  bolničkoj ustanovi u Republici Hrvatskoj čijim se uslugama ne koriste samo Zagrepčani nego i građani s drugih hrvatskih područja“, kazala je.  

Čestitajući svima koji su sudjelovali u realizaciji izgradnje ovog objekta, gradonačelnik Milan Bandić je kazao da je ovo prvenstveno projekt onih koji u posljednju 21 godinu vide da se u Zagrebu radi i stvara. „Oni su i najzaslužniji da smo mi danas ovdje. Posebnu zahvalu upućujem izvođaču radova, tvrtki Tehnika d.d. na kvalitetno izvedenim radovima. Tijekom siječnja, točnije do 1. veljače 2021. parkiranje nećemo naplaćivati, a ovisno o situaciji s pandemijom koronavirusa odlučit ćemo hoće li se mjera produžavati. Na sve što nas je u 2020. zadesilo, a potom se nažalost nastavilo i u 2021., Gradska uprava i ja gledamo kao na šansu i izazov. Zato nećemo stati nego idemo i nadalje raditi“, zaključio je gradonačelnik.  

Garaža je opremljena modernim sustavom automatske naplate parkirnih karata s centralnim upravljanjem preko SMS-a i mobilne aplikacije ZgPark te sustavom ugrađenih kamera za prepoznavanje registarskih oznaka, što izlazak iz garaže bez evidentiranja na terminalu čini bržim, a emisiju CO2 manjom. 

Gradske vijesti - 2021.