clanak False

Učenici Osnovne škole Bukovac od sljedeće godine u novom suvremenom objektu

22.04.2021.
Danas su u Gradskoj četvrti Maksimir započeli radovi na rušenju starog i na izgradnji novoga suvremenog objekta OŠ Bukovac koja će biti dovršena u travnju iduće godine. Kako je najavila zamjenica gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnika Grada Zagreba dr. sc. Jelena Pavičić Vukičević, u njoj će oko 650 učenika koji danas pohađaju ovu školu stjecati znanja. Grad Zagreb u gradnju škole s 36 učionica i s kabinetima, polivalentnim prostorom, knjižnicom i drugim pratećim sadržajima, novim vanjskim sportskim igralištem, školskim trgom i parkiralištem investira 87.772.610,68 kn (+ PDV). Ukupna netopovršina objekta iznosit će 8 037,3 m2.

 „Ovim putem zahvaljujem ravnateljici, djelatnicima, učenicima i roditeljima učenika OŠ Bukovac na strpljenju i razumijevanju što su ga pokazali. Istovremeno, veseli me i motivira spoznaja da će učenici OŠ Bukovac negdje u ovo vrijeme iduće godine nastavu pohađati u novoj, modernoj, suvremenoj školi, u školi za 21. stoljeće, školi kakvu i zaslužuju“, naglasila je Pavičić Vukičević.
„U Zagrebu se čak na 440 lokacija nalaze vrtići, osnovne i srednje škole te učenički domovi. Trećinu tih objekta smo izgradili ili dogradili upravo u posljednjih 20 godina. Jako nam je važno da svako zagrebačko dijete, bez obzira iz kojeg dijela grada, ima najbolje uvjete za školovanje. Obrazovanje je najbolja ulaznica za kvalitetan život, dodala je pa je napomenula da je obnova u Zagrebu posljednju godinu bila izrazito dinamična. „Mi danas s punim pravom možemo reći da smo obišli preko 1 000 objekata društvene namjene i gotovo su svi naši objekti obnovljeni“.

Ravnateljica OŠ Bukovac dr. sc. Mirjana Boras i predsjednica Vijeća roditelja Lovorka Pezo su zahvalile Gradu Zagrebu i svim roditeljima na dosadašnjoj suradnji i potpori te su izrazile zadovoljstvo što će nova škola zadovoljiti sve pedagoške standarde 21. stoljeća.
 
„U narednome mandatu, možda nešto duže, naša je želja da sve zagrebačke škole rade u jednoj smjeni. Ova je škola projektirana za više od 650 učenika u jednoj smjeni, rekao je pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić.
 
Učenici OŠ Bukovac zbog prošlogodišnjeg potresa imaju organizirani prijevoz jer nastavu pohađaju na četiri lokacije i to u: OŠ Frana Krste Frankopana, OŠ Petra Preradovića, OŠ Jordanovac te OŠ Žuti brijeg.
OŠ Bukovac je izgrađena 1960. i  jedna je od 13 škola koje su znatnije oštećene u  prošlogodišnjem potresu. Od 175 oštećenih škola i vrtića, 162 objekta su obnovljeno do rujna prošle godine, a obnova preostalih 13 je u tijeku.

U protekle četiri godine je otvoreno sedam novih dječjih vrtića, šest osnovnih škola i školskih sportskih dvorana, jedna srednja škola, a dvije su škole u većoj mjeri nadograđene. Pored toga, u protekle je četiri godine energetski obnovljeno 50 škola i vrtića, a 10 ih se trenutno energetski obnavlja. Nadalje, grade se ili nadograđuju i rekonstruiraju škole i vrtići na brojnim lokacijama, od Dubrave, gdje su jučer započeli radovi na izgradnji novog objekta  XII. gimnazije, Trnja, gdje se negdašnji Učenički dom Luke Botića rekonstruira u Hotelijersko-turističku škole, a uskoro počinju radovi na izgradnji nove OŠ Jure Kaštelana i na Gornjem gradu gdje se gradi nova OŠ Ksavera Šandora Gjalskog ili u Podsusedu gdje se nadograđuje OŠ Dragutina Domjanića sve do Stenjevca gdje uskoro započinje nadogradnja OŠ Ante Kovačića i Novog Zagreba gdje se gradi nova škola u Blatu. Također, uskoro će započeti radovi i na izgradnji škole na Jakuševcu i u Buzinu, a do kraja godine na Laništu te vrtića u Svetoj Klari.

 

Gradske vijesti - 2021.