clanak False

Uključite se u projekt „POBUDIMO JEDNAKOST!“ „JEDNAKOST IN – STEREOTIPI OUT Nastavnici za buduće generacije“ KINDLE EQUALITY

01.09.2021.
Grad Zagreb je partner u projektu „POBUDIMO JEDNAKOST!“ „JEDNAKOST IN – STEREOTIPI OUT - Nastavnici za buduće generacije“ - KINDLE EQUALITY kojeg provodi Institut za istraživanje i edukaciju Zaposlena mama te Asocijacija za afirmaciju potencijala žena (AFA) iz Beograda koja je također partner. Projekt se provodi u razdoblju od 1. veljače 2021. do 31. siječnja 2023. Provedbu sufinancira Europska komisija programom REC (Rights, Equality and Citizenship/Prava, jednakost i građanstvo).
 
CILJ PROJEKTA je smanjenje rodnih stereotipa u obrazovanju jer rodni stereotipi utječu na životne odluke djece, njihove mogućnosti obrazovanja, odabir zanimanja i zapošljavanja. Rezultati provedenog istraživanja pokazuju da će se više dječaka odlučiti za STEM zanimanja, njih  40,29%, u odnosu na 12,93% djevojaka. Do ovog oblika segregacije dolazi u obrazovanju, što rezultira nejednakim mogućnostima na tržištu rada.
 
Tijekom projekta provodit će se edukacije za učitelje i nastavnike, pogotovo nastavnike matematike, fizike, informatike i tehničke kulture te pedagoge, psihologe, edukacijske rehabilitatore i logopede, kako bi mogli primjenjivati dobivena znanja i kompetencije u svakodnevnom radu te ga prenositi na svoje kolege i suradnike te mijenjati budućnost obrazovanja djece od rane dobi.
 
Nastavnici škole koja ostvari najbolje rezultate imat će priliku ići na studijsko putovanje u Beč, kako bi ih se nagradilo za doprinos ostvarenju europskih vrijednosti. Pozivamo sve osnovne škole Grada Zagreba koje to već nisu učinile da se prijave za sudjelovanje u ovom projektu na e-mail kindle.equality@zagreb.hr u što skorijem roku.


Probudimo jednakost - brošura
 

Gradske vijesti - 2021.