clanak False

Veleposlanik Kanade u posjetu kod gradonačelnika

02.09.2021.
Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević sastao se danas u Gradskoj upravi s veleposlanikom Kanade NJ. E. Alanom Bowmanom. 

Ususret skorašnjoj tradicionalnoj utrci Terry Fox Run, koja će se zbog epidemioloških mjera održati virtualno 26. rujna, razgovaralo se o podršci Grada Zagreba jednom od najdugovječnijih humanitarnih projekata u Hrvatskoj. Akciju, koja se održava više od 20 godina, organizira Veleposlanstvo Kanade u suradnji s tvrtkom MPG, a sva sredstva prikupljena isključivo kroz donacije, bit će namijenjena borbi protiv raka. 

Razgovaralo se i o mogućoj suradnji u području političkih, kulturnih i gospodarskih inicijativa, u prvome redu promicanju rodne jednakosti, raznolikosti i inkluzivnosti te slobode medija.   

U ugodnoj i srdačnoj atmosferi sastanku su prisustvovali i savjetnica za politička pitanja, medije i odnose s javnošću Veleposlanstva Kanade u Republici Hrvatskoj Ida Mahečić Bajović, savjetnica za trgovinu Veleposlanstva Kanade u Republici Hrvatskoj Synthia Dodig te predsjednik MPG SouthEast Europe i glavni organizator Utrke u Zagrebu Josip Bašić.

Gradske vijesti - 2021.