clanak False

Vijenac za Jozsefa Antalla

15.04.2021.
Kod spomenika Jozsefa Antalla, mađarskog političara i predsjednika prve demokratske Vlade Republike Mađarske, u ulici koja nosi njegovo ime, izaslanstvo Grada Zagreba na čelu s pročelnikom Gradskog ureda za obrazovanje Ivicom Lovrićem je položilo vijenac za velikog prijatelja svih Hrvata.

Nakon što je pozdravio Nj. E. Čabu Demčaka i sve prisutne Mađarice i Mađare, pročelnik Lovrić je istaknuo da ovom simboličnom gestom Grad želi zahvaliti Antallu na širenju demokratskih vrijednosti i principa te na svemu što je učinio za Hrvatsku u njezinim najtežim trenutcima. Nismo zaboravili na podršku susjeda kad nam je bilo teško i na podršku tadašnjeg premijera gospodina Antalla. Siguran sam da ćemo ovu tradiciju prisjećanja nastaviti, a koja je u ovoj godini postala punoljetna. Veza koju imamo sada, neka u budućnosti bude još jača!

Osim izaslanstva Grada, cvijeće su položili i predstavnici Vijeće mađarske nacionalne manjine te mađarski veleposlanik Demčak koji se u svom govoru osvrnuo na Antallovo zalaganje za što ranije priznavanje RH u međunarodnim krugovima. Njegujemo dobrosusjedske odnose već dugi niz godina, a naš odnos itekako može biti ogledan primjer ostalim europskim zemljama.

Gradske vijesti - 2021.