clanak False

Volonterski Oskar 2019.

14.11.2019.
Grad Zagreb nastoji promovirati te razvijati volonterstvo kontinuiranim podržavanjem niza akcija te podizanjem javne svijesti o važnosti volontiranja. S Volonterskim centrom Zagreb suradnja uspješno traje već dugi niz godina, tome pridonosi i sporazum koji je sklopljen kako bi se pojednostavilo organiziranje volontiranja kao i angažman volontera te je učinjen značajan korak u promociji i razvoju volontiranja na način aktivnog uključivanja građana u rješavanje problema lokalne zajednice.
Kako bi se istaknuo poseban i nezamjenjiv doprinos kojeg volonterke i volonteri daju razvoju zajednice i poboljšanju kvalitete života u gradu Zagrebu, Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom u suradnji s Volonterskim centrom Zagreb dodjeljuje Volonterskog Oskara.
Volonterski Oskar nagrada je za volontera/ku godine koja se dodjeljuje za individualni volonterski doprinos na razini grada Zagreba, na godišnjoj osnovi.
Otvoren je drugi krug natječaja za Volonterskog Oskara 2019, zagrebačku nagradu za volontera/ku godine. U prvom je krugu odlučivanja stručno povjerenstvo uzimajući u obzir kriterije natječaja odabralo tri kandidatkinje koje su ušle u uži krug natječaja. Sada su građani na redu da odaberu kandidatkinju za koju smatraju da zaslužuje ovu nagradu.

Nominirane su sljedeće kandidatkinje:
Nikolina Antolić (1994.), volonterka Udruge za promicanje potreba djece i mladih Smiješak za sve,
Dragica Kipson (1956.), volonterka Udruge La Verna i
Nina Sabolić (1996.), volonterka Udruge za podršku žrtvama i svjedocima.


Glasovati se može putem stranice Volonterskog centra Zagreb do 30. studenog 2019., a kandidatkinji koja prikupi najveći broj glasova građana bit će dodijeljena nagrada Volonterski Oskar.
Na strancima Volonterskog centra Zagreb (https://www.oskar.vcz.hr/oskar/) možete pogledati priče kandidatkinja te glasovati za jednu od njih.
Nagrada će dobitnici biti uručena na svečanom događanju „Dodjela Volonterskog Oskara 2019.” koje će se održati 04. prosinca 2019., srijeda, u Staroj gradskoj vijećnici Gradske Skupštine Grada Zagreba.