clanak False

Zagrebački gimnastičari kod gradonačelnika

11.02.2021.
Gradonačelnik Milan Bandić, u društvu suradnika, primio je danas izaslanstvo Hrvatskog gimnastičkog saveza ujedno i članove Zagrebačkog tjelovježbenog društva „Hrvatski sokol“ koje je predvodio predsjednik Saveza Marijo Možnik.

Gosti su gradonačelnika izvijestili o vrhunskim rezultatima zagrebačkih gimnastičara koje su ostvarili na nedavno održanom Europskom prvenstvu u turskom gradu Mersinu s kojega su donijeli dvije srebrne medalja: Tin Srbić - preča i Sara Šulekić – dvovisinske ruče, junior te Cristina Zwicker koja je na Svjetskom kupu osvojila zlatnu medalju. „Broj sportaša u Zagrebu raste i možemo očekivati još puno vrhunskih rezultata“, naglasio je predsjednik Saveza Možnik.

Čestitajući im na izvanrednim sportskim rezultatima, gradonačelnik Bandić je istaknuo važnost bavljenja sportom te im zahvalio na pozitivnom promoviranju Zagreba.

Osim što su gradonačelniku zahvalili na dosadašnjoj podršci, na radnom sastanku u Gradskoj upravi razgovaralo se i o planovima za buduća natjecanja te o mogućnosti kandidature HGS-a za organizaciju Europskog prvenstva u sportskoj gimnastici u Zagrebu 2024. Pročelnik Gradskog ureda za sport i mlade Milan Pavelić rekao je kako će Grad preko Ureda za sport učiniti sve kako bi se to natjecanje i održalo u Zagrebu. „Za početak, želim svim zagrebačkim gimnastičarima puno uspjeha, a mi ćemo im osigurati sve preduvjete za pripremni ciklus za Olimpijske igre, kao i za kandidaturu Zagreba za organizaciju prvenstva.“


 

Gradske vijesti - 2021.