clanak False

Zamjenica Pavičić Vukičević uručila ključeve triju novih vatrogasnih vozila

14.05.2021.
Zamjenica gradonačelnika dr. sc. Jelena Pavičić Vukičević jutros je u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Zagreba u Savskoj cesti uručila ključeve triju novih vatrogasnih vozila dobrovoljnim vatrogasnim društvima: Cerje, Glavničica i Vrapče.

Naši profesionalni vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe zajedno s 57 dobrovoljnih vatrogasnih društava u kojem djeluje više od 9 000 vatrogasaca štite naš grad ne samo od požara i poplava, nego su pokazali svoje zajedništvo nakon potresa koji je Zagreb zadesio 22. ožujka prošle godine, ali i potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji kada su nesebično pomagali ljudima u spašavanju imovine, istaknula je zamjenica Pavičić Vukičević. Nebrojeno puta ste pokazali da ste istinski heroji i na tome smo vam iznimno zahvalni, dodala je zamjenica.

Vrijednost ova tri vozila koja vam danas uručujemo je 3,5 milijuna kuna, a radi se o najsuvremenijim vozilima na kojima nam mogu pozavidjeti mnoge zemlje. Grad svake godine donira nova vozila zagrebačkim dobrovoljnim vatrogasnim društvima, a ona koja nam više nisu potrebna, a u dobrom su stanju doniramo gradovima koji si ne mogu priuštiti nova vozila, kazala je zamjenica.

Zlatko Križanić, predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Zagreba zahvalio je Gradu i zamjenici na osiguranim sredstvima za kupovinu triju novih vozila koja će, naglasio je, zasigurno osnažiti operativno djelovanje zagrebačkih vatrogasaca.

Gradske vijesti - 2021.