clanak False

Započela gradnja novog objekta XII. gimnazije

21.04.2021.
Od školske godine 2022./2023., točnije od 1. rujna 2022., učenici XII. gimnazije, će dobiti dugoočekivani novi objekt gimnazije u Gornjoj Dubravi. Zamjenica gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnika dr. sc. Jelena Pavičić Vukičević danas je položila kamen temeljac čime je označila početak radova na tome važnom projektu.

„Demografska i populacijska politika, odgoj i obrazovanje, gradnja dječjih vrtića i škologradnja su prioriteti Grada Zagreba, a upravo je polaganje kamena temeljca za izgradnju  XII. gimnazije najbolji dokaz tomu“, rekla je Pavičić Vukičević pa je naglasila da je nakon potresa otvoreno čak pet novih dječjih vrtića i jedna nova osnovna škola, a dograđuju se, rekonstruiraju i energetski obnavljaju škole i vrtići na brojnim lokacijama u Zagrebu.
 
''S još većim žarom nastavit ćemo graditi i nadograđivati škole i vrtiće, unaprjeđivati odgojno-obrazovni standard, poticati i stvarati vrhunske uvjete za rast i razvoj u našem gradu. Odgojno-obrazovna, demografska, populacijska i socijalna politika – to je ono čime se Grad Zagreb ponosi, ono po čemu Zagreb prednjači i, najvažnije, ono što u Zagrebu treba zadržati i očuvati. Ovo je samo prva faza odgojno-sportskoga budućeg kompleksa u Dubravi s pripadajućom ledenom dvoranom, koji će, nadam se, biti na korist i užitak svim našim sugrađanima. I ne samo u ovome dijelu Zagreba, već u gradu u cjelini! '', rekla je zamjenica gradonačelnika te je za sutra najavila svečano otvorenje radova na izgradnji nove OŠ Bukovac.
 
Gimnazija koja djeluje od 1992. imat će kapacitet za 480 učenika, nastava će se odvijati u jednoj smjeni u 23 učionice s kabinetima, a učenicima će na raspolaganju biti i trodijelna dvorana za tjelesnu i zdravstvenu kulturu s pripadajućim prostorima. Investicija je vrijedna oko 105 milijuna kuna + PDV, a ukupna površina zgrade s dvoranom je 8 283,2m². Trenutno, XII. gimnazija svoje prostore dijeli s još tri srednje škole – Agronomskom, Veterinarskom i Prehrambeno-tehnološkom.
Ravnateljica XII. gimnazije Blaženka Ječminek je Gradu Zagrebu, posebice zamjenici gradonačelnika i pročelniku Ureda za obrazovanje Ivici Lovriću te svima koji su sudjelovali na realizaciji ovoga dugoočekivanog objekta  zahvalila uime učenika, profesora i svih djelatnika škole.

Gradske vijesti - 2021.