clanak False

Započeli radovi izvanrednog održavanja na Domovinskom mostu

14.06.2021.
Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević, sa suradnicima,  obišao je danas Domovinski most gdje su započeli radovi na izvanrednom održavanju.

Radovi će obuhvatiti uređenje kompletne površine obostranih pješačko-biciklističkih staza, razdjelni središnji  pojas, obnovit će se i očistiti  prijelazne naprave, na pilonima će se sanirati mrežaste mikro pukotine te na ukupno 64 zatege spojevi  sa nosivom konstrukcijom

Radovi u dužini od oko 900 m na mostu odvijat će se u oba smjera, te će cijelo vrijeme biti zatvorene dvije trake kolnike, po jedna u svakom smjeru, rekao je gradonačelnik Tomašević, te dodao da će se osigurati prohodan prolaz za pješake i bicikliste. Radove koji će trajati šest mjeseci započeli smo u ljetno vrijeme kako bi što manje ometali život građana. Održavanje kako Domovinskog tako i drugih mostova u Zagrebu je nužno, oni moraju biti sigurni i kvalitetno napravljeni i zato molim sugrađane za strpljenje.  Vrijednost radova iznosi oko 14 milijuna kuna bez pdv-a.

U okviru radova  na snazi je privremena regulacija prometa  kako bi se osigurao kontinuitet pješačko  biciklističke komunikacije duž samog  mosta, istaknuo je pomoćnik pročelnika Gradskog ureda za prostorno uređenje Krunoslav Tepeš, te dodao da će se radovi odvijati u dvije faza. Danas su započeli radovi na prvoj fazi - u smjeru prema zagrebačkoj obilaznici zauzeta je vanjska kolnička traka dok je u suprotnom smjeru prema ulazu u grad  zauzeta središnja, unutrašnja traka, kako bi se moglo pristupiti  radovima na središnjem pojasu.

Gradske vijesti - 2021.