clanak False

Započeli radovi na II. fazi obnove OŠ Miroslava Krleže

19.03.2021.
Zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević, u društvu suradnika, djelatnika škole i ravnateljice Silvane Galinović, danas je svečano otvorila radove na II. fazi obnove OŠ Miroslava Krleže, jedne od 13 teže oštećenih škola u zagrebačkom potresu u ožujku prošle godine.

Kako se čulo, sukladno Zakonu o obnovi i Tehničkom propisu o izmjeni i dopunama Tehničkog propisa za građevinske konstrukcije, drugom fazom obnove predviđeni su radovi na sanaciji, statičkom ojačanju objekta i podizanju na razinu III seizmičke otpornosti.

Ravnateljica Silvana Galinović je istaknula da je Škola osnovana 1830. godine, a na današnjoj se lokaciji nalazi od 1878. godine. „Nakon potresa je zgrada dobila crvenu naljepnicu, štete su bile velike i primorani smo u potpunosti osigurati i obnoviti ovu zgradu. Zahvalni smo Gradu Zagrebu na podršci te se veselimo trenutno kad će naša škola na Kaptolu opet zasjati starim sjajem“, poručila je. 

Zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević je istaknula da teške i krizne situacije ujedno predstavljaju i priliku za temeljitu obnovu objekta te za uvođenje novog sadržaja. „Od 439 objekata u kojima se u gradu Zagrebu odvija odgojno obrazovni proces, 175 je stradalo u potresu. Do danas smo obnovili 162 objekta. Ova škola značajno je oštećena, ali kroz ove dvije faze radova dobit ćemo objekt izgrađen po najvišim suvremenim standardima te po završetku projekta ćemo, po javnome pozivu, zatražiti povrat financijskih sredstava“. 

Najavila je da će, kroz godinu dana, svaki oštećeni obrazovni objekt biti obnovljen te je poručila roditeljima, djeci i učenicima da su obnovljene školske i vrtićke zgrade u Zagrebu sigurne. „Predano i marljivo radimo kako bi svi naši učenici i sva djeca koja pohađaju obrazovne objekte imala najbolji standard“ rekla je zamjenica. 

Ukupna investicija obnove OŠ Miroslava Krleže iznosi oko 63 milijuna kuna. 

Gradske vijesti - 2021.