clanak False

31. Svjetski festival animiranog filma Animafest Zagreb 2021

07.06.2021.
Zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet otvorio je danas u kino dvorani Studentskog centra
31. Svjetski festival animiranog filma – Animafest Zagreb 2021.
 
Još od 1972. ovaj festival pretvara Zagreb u svjetsko središte animiranog filma, prostor susreta likovnih i filmskih umjetnika, animatora i onih koji animiranu umjetnost vole. Uspjeh ovog festivala odraz je izvanserijske kvalitete zagrebačke škole crtanog filma koja je i danas predmet interesa  profesionalaca i inspiracija novim generacijama koje stasaju na progresivnim temeljima naših velikih animatora, istaknuo je zamjenik gradonačelnika.
Festival se kontinuirano nadograđuje popratnim izložbama, projekcijama na otvorenom, a u posljednje vrijeme i virtualnom stvarnošću bliskoj publici svih generacija. Prošlogodišnji Animafest bio je jedan od rijetkih festivala koji je uspio održati se uživo pred svojom vjernom publikom pred kojom ove godine pozdravljamo i tri puta više stranih gostiju, dodao je zamjenik Korlaet, te je čestitao hrvatskim autorima  koji su ušli ove godine u međunarodnu konkurenciju, te dobitniku nagrade za životno djelo  Ralphu Bakshiju.
 
Animafest Zagreb je jedini hrvatski filmski festival A statusa čiji pobjednici u kategoriji kratkog metra izravno konkuriraju za nagrade Oscar i Annie Award. U ovogodišnjem filmskome programu je više od 300 filmova, a osim prestižnog natjecanja održava se i panoramski program: Majstori animacije s retrospektivom Ralpha Bakshija, Animafest PRO sa znanstvenim skupom Animafest Scanner VIII i masterclassovima, dvije izložbe, bogati program za djecu i mlade i Animafest u vašem kvartu.
 
Osim u kino dvorani Studenstkog centra, Festival će se održavati i u kino Tuškancu do  12. lipnja.
 
 
 
 

Gradske vijesti - 2021.