clanak False

7. Memorijal Ivana Ivančića na zagrebačkim fontanama

14.09.2021.
Natjecanje u bacanju kugle pokraj fontana u Ulici Hrvatske bratske zajednice od 2015. nosi naziv Memorijal Ivana Ivančića, u spomen na velikog sportaša, bacača kugle i trenera Ivana Ivančića kojem je sinoć u čast svjetska elita ove atletske discipline odmjerila snage i priredila još jedan nezaboravan sportski događaj.

Pozdravljajući prisutne zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević izrazio je zadovoljstvo što je Grad Zagreb po sedmi put domaćin natjecanju koje se održava u spomen na sjajnog atletičara Ivana Ivančića i što je ova disciplina dio memorijala posvećenog Borisu Hanžekoviću. „Tijekom kolovoza, imali smo priliku pratiti atletičare i atletičarke na 32. ljetnim Olimpijskim igrama u Tokiju, gdje su ostvareni vrhunski rezultati i postavljeni rekordi i u ovoj disciplini, tako da s nestrpljenjem već večeras očekujemo nove vrhunske rezultate.“, kazao je gradonačelnik te proglasio 7. Memorijal Ivana Ivančića otvorenim.

Zaželjevši svim natjecateljima što bolje rezultate, u ime organizatora - Atletskog kluba Dinamo- Zrinjevac, prigodnim riječima obratila se predsjednica kluba Ana Hanžeković Krznarić .

Šestorica od desetorice najboljih na svijetu u ovom trenutku bili su na bacalištu pokraj fontana, sve tri olimpijske medalje iz Tokija na čelu s najboljim svjetskim bacačem u ovom trenutku i svjetskim rekorderom Ryanom Crouserom. A on je ponovno briljirao s rekordom mitinga i hicem od 22.84 metra, najboljim hicem na europskom kontinentu još od svibnja 1988. godine!

Gradske vijesti - 2021.