clanak False

Aktivnosti Muzeja Prigorja sele se na digitalne platforme

09.04.2020.
Muzej Prigorja trenutno je zatvoren za posjetitelje no njegove aktivnosti mogu se pratiti na društvenim mrežama (Facebook, Instagram).
Izložba gotovo zaboravljenog sesvetskog fotografa pod nazivom Snimio: Ivo Kirin u Muzeju Prigorja je zatvorena, ali će i dalje biti dostupna javnosti u e-obliku.

https://www.instagram.com/fotiks.sesvete/

Katalog izložbe dostupan je na poveznici:
muzejprigorja.hr/izdanja/Snimio_Ivo_Kirin.pdf

Povjesničar Damir Fofić i fotograf Darko Lesinger prvi su se prihvatili interpretacije stvaralaštva Ive Kirina, prvog sesvetskog fotografa. Njegovi iznimni fotografski radovi možda bi zauvijek ostali izgubljeni da nije bilo Branka Turajlića koji ih je pronašao i pomogao da se daju na uvid javnosti i revaloriziraju. Ivo Kirin je svojom kamerom bilježio događanja u Sesvetama od kraja dvadesetih do sredine četrdesetih godina prošloga stoljeća. Sačuvani fotografski opus, pogotovo dio u kojem se prepoznaje privrženost Sesvetama predstavlja vrijedan i autentičan povijesni dokument, a istodobno i vrlo osoban album ljudi i mjesta koje je volio.

Prelistajte e-publikaciju Pozdrav iz Sesveta - katalog izložbe autorice mr. sc. Jagode Vondraček Mesar istoimenog naziva, u kojemu je uz pomoć starih razglednica i dopisnica kao i putem zanimljivih priča iz života u Sesvetama i obližnjih prigorskih naselja moguće rekonstruirati tijek negdašnjeg života.

Katalog preuzmite na poveznici:
muzejprigorja.hr/images/PiS/Pozdrav_iz_Sesveta.pdf

Aktualno