clanak False

Božićni koncert harfistice Doris Karamatić u Narodnom sveučilištu Sesvete

04.12.2020.
Prošlo je dva mjeseca od kada je u Narodnom sveučilištu Sesvete  organiziran nastup naših vrhunskih umjetnica; harfistice Doris Karamatić i pjevačice Nine Kraljić. S obzirom da su i Doris i publika oduševljeni ambijentom i nastupom, u nedjelju, 13. prosinca u 17.30 sati, pred nama je novi susret s Doris, ovog puta uz brojne goste.

Na repertoaru su božićne moderne i tradicionalne pjesme odjevene u potpuno drugačije glazbeno ruho.

Besplatne ulaznice za koncert mogu se rezervirati na broj: 01 2002 060 ili podići na blagajni Narodnog sveučilišta "Sesvete".

Doris Karamatić rođena je u Splitu 1971. godine. Pohađala je glazbenu školu”Josip Hatze” te maturirala harfu u klasi prof. Janjanin. Na glazbenoj Akademiji u Zagrebu, u klasi prof. M. Mlinar, diplomirala je harfu 1996. godine, nakon čega postaje članica orkestra gradskog kazališta “Komedija”. Svoja znanja jazza i improvizacije usavršava u Beču kod prof. M. Stadler.

Kako harfu vidi instrumentom koji može dati puno više od klasičnog anđeoskog zvuka, svoj repertoar širi u rasponu od klasike preko jazza do rocka i heavy metala. Surađuje s mnogim eminentnim glazbenicima u Hrvatskoj: Ivan Kapec, Matija Dedić, Joe Pandur, Maja Grgić, Psihomodo pop, Bambi Molesters, Belfast Fooda, Maxim Mrvica, Marko Tolja, Renata Sabljak, Nina Kraljić, Ivana Marić, Marko Tolja, Saša Lozar…

Glazbene avanture za Doris nisu nepoznanica, pa tako 2010. počinje svirati lasersku harfu. Idejni je pokretač i autor programa “Stand Down Harp” (glazbeni stand up), koji je izvodila po cijeloj Hrvatskoj te „Glazba Susreće Riječi“, večeri glazbe i poezije.

Aktualno