clanak False

Braća Sinković i sestre Jurković zlatni na Svjetskom veslačkom kupu u Zagrebu

01.05.2021.
Prvi put u povijesti, Zagreb je od 30. travnja do 1. svibnja domaćin Svjetskog veslačkog kupa. Finalne utrke regate danas na Jarunu je pratila i zamjenica gradonačelnika dr.sc. Jelena Pavičić Vukičević.

Na zagrebačkom Jarunu nastupilo je 250 sportaša-veslača i veslačica iz najpoznatijih svjetskih posada iz 27 zemalja, a braća Martin i Valent Sinković te sestre Ivana i Josipa Jurković su osvojili zlato u muškoj i ženskoj konkurenciji u disciplini dvojac bez kormilara. Četverac bez kormilara u sastavu Ivan Piton, Marko Ukropina te Anton i Patrik Lončarić su osvojili brončanu medalju, kao i Damir Martin u samcu.
 
Podsjetimo, Međunarodna veslačka federacija World Rowing dodijelila je organizaciju Hrvatskom veslačkom savezu čime su Hrvatska i Zagreb po prvi puta u povijesti postali domaćini najvećeg veslačkog natjecanja poslije Svjetskog prvenstva. Slike grada Zagreba otišle su u 50 zemalja koje su direktnim TV prijenosom imale priliku uživati u veslačkom spektaklu. Prema smjernicama za upravljanje događajima Svjetska veslačka federacija, Hrvatski veslački savez i Olimpijski odbor razvili su COVID -19 plan zaštite za organiziranje sportskih događaja na temelju preporuka Svjetske zdravstvene organizacije (WHO).


Više informacija o utrkama možete vidjeti OVDJE.

Gradske vijesti - 2021.