clanak False

Cabaret "Preko veze" u Satiričkom kazalištu Kerempuh

30.01.2019.
Satiričko kazalište Kerempuh u koprodukciji s Kazalištem Moruzgva priprema novu predstavu, cabaret „Preko veze“  Ivana Lea Leme, koja će se premijerno izvesti u nedjelju, 17. veljače 2019. u 20 sati na sceni kazališta Kerempuh.  

Kao što i sam naslov implicira, ova predstava kroz cabaretsku formu, tarantinovski bizarnim i almodovarovski melodramatičnim stand up monolozima, prošaranim burlesqe točkama, komentira hrvatski i globalni društveno politički aktualitet. Fabule se pletu nitima “veza i vezica”, a na publici je da procijeni je li “život preko veze” bezveze. No, društveno politička stvarnost samo je celofan u koji su umotane unutarnje borbe, strahovi, padovi i pobjede četiriju ženskih likova, čije bizarne životne priče predstava prati.
 
U predstavi igraju Mila Elegović, Jelena Miholjević/Ana Begić, Linda Begonja/Ecija Ojdanić, Ana Maras Harmander/Mirela Videk Hranjec. Glazbu potpisuje Zvonimir Dusper, kostimografiju Mirjana Zagorec, scenografiju Irena Kraljić, koreografiju Leo Mujić, a oblikovanje svjetla Martin Šatović.

Najavljujući svoj novi kazališni projekt, autor Ivan Leo Lemo rekao je kako se „ svi  stalno bune da je u našoj zemlji sve moguće isključivo “preko veze”, ali u isto vrijeme, ti isti koji prigovaraju takvom kretanju kroz sustav, “povući će veze” za bržim i efikasnijim ostvarivanjem svojih potreba ili ambicija. Preko reda i redoslijeda žurimo i laktamo se kroz životne hodnike, zaboravljajući zakon nad zakonima koji kaže - ono što nam pripada, to nam nitko ne može oduzeti, a ono što nam ne pripada, to nam nitko ne može dati!“
 

Aktualno