clanak False

Centar oblikovanja svakodnevice objavio drugo istraživanje na temu sudioničkog upravljanja u kulturi

20.10.2020.
Hrvatsko dizajnersko društvo u suradnji s projektnim partnerima Gradom Zagrebom, ULUPUH-om, udrugom Bacači sjenki i Muzejom za umjetnost i obrt, putem dvogodišnjeg projekta "Centar oblikovanja svakodnevice" istražuje mogućnosti razvoja novog modela sudioničkog upravljanja u kulturi. Projekt se odvija u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga "Kultura u centru – potpora razvoju javno-civilnog partnerstva u kulturi". Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
U završnoj fazi projekta provedena je druga faza istraživanja koje obuhvaća:
  • ispitivanje mišljenja posjetitelja kulturnih programa partnera (HDD galerija, Muzej za umjetnost i obrt, ULUPUH galerija) o ulozi civilnih udruženja, strukovnih organizacija u području kulture te ulozi lokalne samouprave u upravljanju gradom u području kulture, javnih resursa te uključenosti građana u procese odlučivanja i raspolaganja resursima
  • istraživanje o informiranosti i interesu članova partnerskih organizacija civilnog društva (HDD, ULUPUH, Bacači Sjenki) za  sudioničko upravljanje u kulturi i o upravljanju lokalne samouprave resursima u kulturi te uključenosti
  • istraživanje o informiranosti i interesu zaposlenika svih partnerskih organizacija o kapacitetima (ljudskim resursima, znanju i vještinama, prostornim i financijskim resursima) za provođenje programa i suradničko upravljanje u kulturi.
Prvo istraživanje provedeno je na početku projekta, osvrt na njega objavljen je u časopisu #Zagreb u rujnu 2019. godine. Druga faza istraživanja imala je za cilj utvrditi promjene u iskustvima, navikama i stavovima ispitanika.

Istraživanje možete pročitati ovdje.

Aktualno