clanak False

Čestitka u povodu Dana državnosti Republike Hrvatske i Dana branitelja Grada Zagreba

28.05.2021.
Drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani,
poštovani i dragi hrvatski branitelji i članovi obitelji naših hrvatskih branitelja,

 
čestitamo vam Dan državnosti Republike Hrvatske, praznik kojim obilježavamo konstituiranje prvoga, demokratski izabranoga višestranačkog Hrvatskog sabora 30. svibnja 1990. te Dan branitelja Grada Zagreba kada se s osobitim ponosom i pijetetom prisjećamo naših poginulih i nestalih sugrađana, hrvatskih branitelja čiju žrtvu i doprinos u stvaranju Domovine nikada nećemo i ne smijemo zaboraviti!
 
Zagreb je dao nemjerljiv doprinos u Domovinskome ratu, a oko 68 000 zagrebačkih branitelja, naših sugrađana je branilo hrvatske granice, od Vukovara do Dubrovnika. Više stotina Zagrepčana je svoje živote položilo u temelje suverene Republike Hrvatske, a gotovo 7 000 ih je sa statusom hrvatskoga ratnog vojnog invalida zbog ranjavanja, ozljeđivanja ili bolesti kao izravne ratne posljedice.
 
Podsjetimo, Grad Zagreb je prvi hrvatski grad koji je još prije 14 godina donio Odluku o određivanju Dana branitelja Grada Zagreba u spomen na Domovinski rat i branitelje Grada Zagreba.
 
Zato 30. svibnja na svoje domove ponosno istaknimo barjake u slavu vitezova koji su svojom hrabrošću ispisali najsvjetlije stranice naše nacionalne povijesti i koji su svomu gradu i svojoj domovini omogućili slobodu, neovisnost i siguran put u društvo demokratskih i razvijenih država Europe i svijeta!
 
Sretan vam bio Dan državnosti Republike Hrvatske i Dan branitelja Grada Zagreba!


 Zamjenica gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnika Grada Zagreba dr.sc. Jelena Pavičić Vukičević

Gradske vijesti - 2021.