clanak False

Dan otvorenoga trga

26.09.2018.
U organizaciji Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu, kojemu će se i ove godine pridružiti Muzej za umjetnost i obrt te Hrvatski školski muzej, u nedjelju 30. rujna od 11 do 13 sati održat će se već tradicionalni Dan otvorenoga trga.

Navedene institucije predstavit će najbolje dijelove svojih programa - posjetitelji će moći uživati u nekima od najpoznatijih opernih arija, nastupu orkestra, gudačkog i puhačkog kvarteta. Balet HNK će prikazati baletne vježbe dok će se Škola za klasični balet predstaviti s karakternim plesovima. Posjetitelji će se moći fotografirati u nekima od najljepših kostima iz fundusa HNK te popiti kavu s glumcima Hrvatskoga narodnog kazališta. Hrvatski školski muzej osigurat će slobodan ulaz za građanstvo za svoj Stalni postav (u razdoblju od 11 do 13 sati), a u 12 sati je predviđeno stručno vodstvo kroz Stalni postav muzeja.

Muzej za umjetnost i obrt sudjelovat će sa svojim programom na temu izložbe Šezdesete u Hrvatskoj - Mit i stvarnost što uključuje produženo radno vrijeme Muzeja (do 19 sati), jedinstvenu cijenu ulaznice (20 kuna), besplatno stručno vodstvo na izložbi (u 11 i 17 sati), kreativne radionice za djecu ispred Muzeja te prezentaciju papirnatih haljina (ispred Muzeja od 11 do 13 sati). Uz bogat raspored Dana otvorenoga trga posjetitelji će imati priliku upoznati skrivene strane Hrvatskoga narodnog kazališta kroz program Tajna povijest kazališta. Obilasci kazališta kreću od 11 sati, svakoga  punog sata.

Aktualno