clanak False

Do 14. prosinca traju 33. "Gavelline večeri"

04.12.2018.
Festival  "Gavelline večeri" u svom ovogodišnjem programu, u odabiru Borisa Svrtana, Sonje Kovačić i Hrvoja Klobučara, bivšeg ravnatelja, producentice i glumca kazališta "Gavella", obuhvaća 12 predstava, od čega je 11 u konkurenciji za nagrade, a jedna će bit prikazana izvan konkurencije, na zatvaranju festivala. Tijekom 12 večeri gledatelji mogu vidjeti i usporediti kazališne uspješnice iz Splita, Rijeke, Ljubljane, Beograda, Zadra, Pečuha i Zagreba.

Festival je otvorila predstava "Slikari rudari" Leeja Halla, u režiji Same M. Streleca, kazališta domaćina, koju je nakon premijere kritika proglasila "Moćnom, snažnom i duhovitom predstava s jakom humanističkom porukom"...

Nakon svake predstave u kazališnom klubu organizirani su razgovori sa zainteresiranom publikom o predstavi, a koje će voditi Mira Muhoberac, dramaturginja, teatrologinja i sveučilišna nastavnica te glumci kazališta "Gavella" – Ivan Grčić, Barbara Nola, Ksenija Pajić, Marko Petrić, Sven Šestak, Jelena Miholjević, Tena Nemet Brankov, Bojana Gregorić Vejzović, Ozren Grabarić… Odluku o najboljoj predstavi, najboljoj režiji, najboljoj ženskoj te muškoj ulozi donijet će tročlano prosudbeno povjerenstvo -  Branka Cvitković, Dino Pešut i Marina Pejnović.

Pobjednici  33. "Gavellinih večeri" bit će poznati u petak, 14. prosinca 2018.

Više o programu pogledajte ovdje

Aktualno