clanak False

Europski dani arheologije

14.06.2021.
Europski dani arheologije, manifestacija koja se održava u cijeloj Europi, održat će se diljem Hrvatske od 18. do 20. lipnja 2021. Ove godine, Arheološki muzej u Zagrebu okupio je 24 partnera iz Hrvatske, muzeje, fakultete, stručna udruženja i druge institucije, koji će putem raznolikih i zanimljivih sadržaja publici približiti arheologiju.

Publiku svih uzrasta očekuje bogat program koji uključuje stručna vodstva, arheološke lokalitete, radionice, predavanja, izložbe, predstavljanja knjiga, projekata i događanja, projekcije filmova, manifestacije i virtualni program.

Glavni organizatori Europskih dana arheologije, Francusko Ministarstvo kulture i Nacionalni institut za preventivna istraživanja (Inrap), okupljaju niz partnerskih institucija diljem cijele Europe kako bi na popularan i pristupačan način prezentirali arheologiju i podijelili nova arheološka saznanja s javnosti. Glavni organizator za Hrvatsku je Arheološki muzej u Zagrebu.

Provjerite program, pregledajte virtualne sadržaje, organizirajte posjet ili izlet na vrijeme i pridružite nam se u muzejima, na fakultetima, arheološkom lokalitetima i manifestacijama.

Program događanja u organizaciji Arheološkog muzeja u Zagrebu možete pronaći ovdje.

Aktualno