clanak False

Gradonačelnik Tomašević na sastanku predsjednika Vlade RH sa županima i predstavnicima Udruge gradova i Hrvatske zajednice općina

08.06.2021.
U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici održan je sastanak predsjednika Vlade RH sa županima i predstavnicima Udruge gradova i Hrvatske zajednice županija, kojem je prisustvovao zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

U izjavi medijima, gradonačelnik Tomašević je rekao: „Smatram ovo jako dobrom praksom budući da je kontinuirana komunikacija između Vlade i župana izuzetno važna. Jedna od bitnijih tema na dnevnom rasporedu bila je i dinamika procjepljivanja građanstava grada Zagreba. Mi smo zadovoljni kako se spomenuto procjepljivanje odvija s obzirom na procijepljene u ostalim gradovima Republike Hrvatske!'', istaknuvši između ostalog kako je svjestan da je interes za primanje cjepiva opao unazad nekoliko dana te je sad važno uložiti dodatne napore da se taj negativan pad promjeni.
Gradonačelnik je također rekao kako se na sastanku pričalo i o nadolazećoj turističkoj sezoni, odnosno koje se sve potrebne radnje moraju poduzeti kako bi se ona dočekala spremna s obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju

Za kraj  je najavio i sastanka u četvrtak, 10. lipnja u 10:00 sati s premijerom Andrejom Plenkovićem te ministrima Zdravkom Marićem, ministrom financija, te Darkom Horvatom, ministrom prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine. Teme će biti gradske financije te obnova grada Zagreba.
 

Gradske vijesti - 2021.