clanak False

Kamen temeljac za novu zgradu Zavoda za kliničku mikrobiologiju KB ''Sveti Duh''

05.05.2021.
Na mjestu stare zgrade danas počinje izgradnja nove zgrade Zavoda za kliničku mikrobiologiju KB ''Sveti Duh' na površini od 2.675 m2

Zamjenica gradonačelnika dr. sc. Jelena Pavičić Vukičević danas je sa suradnicima položila kamen temeljac na gradilištu u Ulici Dunjevac pa je istaknula da danas svjedočimo važnoj i vrijednoj investiciji u zagrebačkome zdravstvenom sustavu. Nastavak je ovo svih dosadašnjih investicija Grada Zagreba u ovu zdravstvenu ustanovu. Nova zgrada doprinijet će kvaliteti zdravstvene skrbi u Zagrebu, a jednako tako će svim djelatnicima Zavoda za mikrobiologiju omogućiti napredovanje u znanstveno-istraživačkome radu.

Osim zavodske djelatnosti za koju je namijenjen veći dio prostora, ovim projektom se osiguravaju i prostori za potrebe Klinike za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje, Objedinjenoga hitnog bolničkog prijama, zatim Referentnog centra Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske, Odjela za dječju oftalmologiju i strabizam, Suradnog centra Svjetske zdravstvene organizacije za dječju oftalmologiju te Službe za uslužne djelatnosti i za smještaj  arhivske i registraturne građe bolnice.

Ravnatelj bolnice prof. dr. sc. Mladen Bušić je kazao da je iznimno ponosan na ovaj projekt pa je Gradu Zagrebu, njezinu vlasniku i osnivaču zahvalio. Grad nam pruža kontinuiranu podršku u naporima da budemo i da ostanemo bolnica izvrsnosti i izbora Zagrepčana, ali i svih građana Republike Hrvatske!

Kliničku bolnicu „Sveti Duh“ koja ove godine obilježava 217 godina neprekinuta rada je njezin osnivač – Grad Zagreb prepoznao kao ključna nositelja zdravstvene zaštite.

Ugovorena vrijednost radova je 27.125.716,73 kuna s PDV-om, a planirana vrijednost opremanja novih bolničkih kapaciteta je 9.375.000,00 kuna s PDV-om

Gradske vijesti - 2021.