clanak False

Kerempuhove predstave dostupne online

15.04.2020.
Pod sloganom „Ostani doma – Kerempuh dolazi k tebi“, od nedjelje, 12. travnja Satiričko kazalište Kerempuh započinje ciklus online prikazivanja svojih aktualnih hit predstava. Svakoga tjedna gledatelji će imati priliku pogledati po jedan novi kazališni naslov i to na portalu Jutarnjeg lista te na Youtube kanalu Kerempuha.

Prve tri predstave koje će Kerempuh online predstaviti svojim gledateljima nastale su po tekstovima hrvatskih autora, a sve su redom postigle veliki uspjeh kod publike i službene kritike te osvojile mnogobrojne nagrade na domaćim i inozemnim festivalima. Radi se o predstavama „Traži se novi suprug“ Mire Gavrana u režiji Željka Königsknechta, „Ustav Republike Hrvatske“ Rajka Grlića i Ante Tomića u režiji Vinka Brešana te „Blue Moon“ Damira Karakaša u režiji Borisa Liješevića.

Ciklus otvara Gavranova uspješnica „Traži se novi suprug“ u režiji Željka Königsknechta, koja je na rasporedu od nedjelje, 12. travnja na portalu Jutarnjeg lista, a od ponedjeljka 13. travnja na Youtube kanalu Kerempuha.

Ovu, jednu od najpopularnijih Kerempuhovih predstava, od premijerne je izvedbe u siječnju 2017. do danas pogledalo preko 50.000 gledatelja u Hrvatskoj i inozemstvu, a nedavno je svečano obilježila i svoju jubilarnu 100. izvedbu.

˝Traži se novi suprug˝ neobični je spoj komedije karaktera i komedije situacije te pruža brojne mogućnosti glumcima za stvaranje atraktivnih likova. Središnji je lik udovica koja odluči pomoću tarot karata i novinskog oglasa pronaći novog muža koji bi trebao zadovoljiti idealne, dakle, nemoguće kriterije. Istodobno, njezin prvi susjed, usamljeni neženja, odlučuje se napokon oženiti. Da bi osvojio njezino srce dosjeti se zamoliti za pomoć prijatelja iz djetinjstva, kojega nagovori da se javi na oglas i odglumi nekoliko prosaca koji će biti „jedan gori od drugog“. Miro Gavran u ovom djelu s izrazitim simpatijama oslikava prepoznatljive junake naše svakodnevice koji nastoje ostvariti svoje snove i ambicije.

U predstavi igraju Željko Königsknecht, Anita Matić Delić i Damir Poljičak.

Osim režije, Königsknecht potpisuje i dramaturgiju, kostimografkinja je Tanja Rodd, scenografkinja Nina Mia Čikeš, glazbu je skladao i odabrao Mario Mirković, a svjetlo oblikovala Vesna Kolarec.

Satiričko kazalište Kerempuh zahvaljuje autorskom timu na ustupljenim pravima za emitiranje.
 

Aktualno