clanak False

Komemoracija u povodu obilježavanja Dana sjećanja na genocid u Srebrenici

02.07.2021.
Zamjenik gradonačelnika Grada Zagreba Luka Korlaet prisustvovao je danas komemoraciji u povodu obilježavanja Dana sjećanja na genocid u Srebrenici održanoj u Hrvatskom saboru. 

Pozdravljajući prisutne goste, zamjenik gradonačelnika istaknuo je kako su se okupili na komemoraciji da bi izrazili poštovanje srebreničkim žrtvama, ali i da bi izrazili solidarnost s preživjelima, odnosno s obiteljima žrtava. Naglasio je i kako je sjećanje na genocid prigoda da se pošalje poruka budućim generacijama da žrtve genocida u Srebrenici neće nikada biti zaboravljene, ali i da ne treba gubiti nadu da je bolji svijet moguć, da je moguć život u miru i solidarnosti između ljudi i naroda. Na kraju svog govora pozvao je sve okupljene da cvijet “Sjećanje” kojeg nose na reverima podsjeća na odgovornost koju imamo u izgradnji boljeg svijeta, a zelena boja u cvijetu da bude simbol nade u bolju budućnost. 

Komemorativni skup održava se u svrhu sjećanja i obilježavanja dana 11. srpnja, kada je Europski parlament službeno proglasio genocid na srebreničkim žrtvama u Srebrenici u Bosni i Hercegovini, a što je 2009. potvrdio i Hrvatski sabor.  

Gradske vijesti - 2021.