clanak False

Koncert Zagrebačkih solista u povodu prvog dana proljeća

21.03.2021.
Danas je u Glazbenom paviljonu na Zrinjevcu, zamjenica gradonačelnika dr.sc. Jelena Pavičić Vukičević prisustvovala koncertu Zagrebačkih solista, koji se održava u povodu prvog dana proljeća.

''Iako nas je ova pandemija donekle onesposobila u uobičajenom uživanju u kulturnim događanjima, s dolaskom proljeća moći ćemo uživati na otvorenom, a čarobni zvuci najpoznatijih djela klasične glazbe obogatili su naš Zrinjevac i Glazbeni paviljon!'', Istaknula je zamjenica Pavičić Vukičević ujedno zahvalivši Turističkoj zajednici Grada Zagreba na organizaciji ovog događaja.


Direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld istaknula je kako je  ovaj prekrasan koncert unio jedan poseban ugođaj među prisutne na ovom poznatom gradskom okupljalištu. ''Ovo je još jedan dokaz kako je glavni grad Hrvatske centar kulture i omiljena destinacija kako među domaćom publikom tako i svim stranim posjetiteljima, a zagrebački solisti najbolji ambasadori kulturnog turizma.''

Solisti su izveli ukupno pet skladbi posvećenih ovom godišnjem dobu koji simbolizira ponovno buđenje, a ova glazbena manifestacija otvorena je skladbom A. Vivaldija ''Proljeće''.

Gradske vijesti - 2021.