clanak False

Najavljeni novi natječaji za umjetnike

08.06.2020.
Nakon privremene mjere obustave izvršavanja Proračuna, a vezano uz ugovore i isplatu odobrenih sredstava iz Rezultata poziva za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Grada Zagreba za 2020., svim su korisnicima kojima su odobrena sredstva ugovori poslani te je u tijeku isplata sredstava, rečeno je na konferenciji za novinare Gradskog ureda za kulturu održanoj u ponedjeljak u Muzeju suvremene umjetnosti.
 
Prema riječima pročelnice Gradskog ureda za kulturu Milane Vuković Runjić aktivan je i Javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu jednokratnih financijskih potpora udrugama za 2020. „Pozivaju se sve udruge i umjetničke organizacije u kulturi da se jave sa svojim programima“ rekla je Vuković Runjić.
 
 Na konferenciji je predstavljena i još jedna mjera pomoći za nezavisnu scenu.
 
„Riječ je o suradnji sa zagrebačkim kulturnim centrima koji će otvoriti svoja vrata za sve umjetnike koji nemaju prostor za provođenje pokusa i programa. Termine u centrima za kulturu moći će koristiti one udruge i umjetničke organizacije kojima su odobreni programi u sklopu Javnih potreba u kulturi“, istaknula je pročelnica Ureda za kulturu.
 
Najavila je i projekt  Zagrebačka muza u sklopu kojega će naglasak biti na stvaranju umjetničkih djela koja će popularizirati Zagreb, Zagrepčanke i Zagrepčane – fiktivne ili zbiljske.  O projektu koji će provoditi Kulturno informativni centar govorio je ravnatelj Petar Bujas.  „ Pozivamo sve književnike koji će biti nadahnuti temom zagrebačkog potresa da napišu roman“, rekao je Bujas dodajući kako projekt Zagrebačka muza neće biti rezerviran isključivo za književnike već će se kroz buduće natječaje poticati  i glazbenici te filmski i likovni umjetnici. Najavio je i kako će svi detalji poziva idućeg tjedna biti objavljeni na stranicama Kulturno informativnog centra – www.kic.hr.
 
Na konferenciji za medije najavljen je i još jedan projekt. Prema riječima ravnateljice Muzeja suvremene umjetnosti Snježane Pintarić, od utorka 9.6.2020. na web i Facebook stranici Muzeja suvremene umjetnosti bit će raspisan natječaj za najbolje zagrebačke online projekte.
 
 „Uz podršku Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba Muzej suvremene umjetnosti, Zagreb,  poziva umjetnike, ustanove kojima je osnivač Grad Zagreb, umjetničke i kulturne organizacije, pojedince s prebivalištem u Gradu Zagrebu i udruge sa sjedištem u Gradu Zagrebu koji djeluju na području kulture i umjetnosti, sve kreativce koji su realizirali online projekte/programe da se prijave na Natječaj za najbolji zagrebački online projekt realiziran u razdoblju od 19.3. do 31.5.2020.“, najavila je ravnateljica Muzeja suvremene umjetnosti.
 
 Uvjete Natječaja potražite ovdje.
 
Kako bi kulturna ponuda grada bila što pristupačnija svim zainteresiranima građanima Gradski ured za kulturu objavljivat će tjedni pregleđ događanja. Novi newsletter pratite tjedno na službenoj stranici Grada Zagreba, u rubrici kultura.
 

Aktualno