clanak False

Nova premijera Zagrebačkog kazališta mladih “Huddersfield”

22.10.2018.
Nova premijera Zagrebačkog kazališta mladih, “Huddersfield”, Uglješe Šajtinca, u adaptaciji Tomislava Zajeca i režiji Renea Medvešeka, bit će izvedena na sceni ZKM-a 27. listopada 2018. U “Huddersfieldu” će punom snagom zaigrati mladi glumački sastav ZKM-a, a u glumačkoj su postavi: Dado Ćosić, Mateo Videk, Adrian Pezdirc, Robert Budak, Damir Šaban, Tina Orlandini i Filip Nola.

Uglješa Šajtinac  jedan je od najznačajnijih suvremenih srpskih dramskih pisaca, dobitnik niza nagrada među kojima je Europska nagrada za književnost, kao i Sterijina nagrada za dramu “Huddersfield“ 2005. godine. Spomenuta drama ujedno je bila predloškom predstave Jugoslavenskog dramskog pozorišta, koja je u svom desetogodišnjem izvođenju stekla kultni status, kao i istoimenog višestruko nagrađivanog filma.

“Huddersfield“ donosi mračnu, duhovitu i vrlo potresnu priču o generaciji tridesetogodišnjaka, koji na prijelazu u novi milenij teško iza sebe ostavljaju posljedice rata, a pred sobom ne vide baš nikakvu naznaku bolje budućnosti. U takvim okolnostima i u vremenu potpune rasprodaje moralnih i materijalnih vrijednosti, čak se i kišovito jokširsko predgrađe čini obećanom zemljom. Upravo iz te zemlje vraća se jedan od junaka ove predstave, i svojim povratkom otvara nikad riješena pitanja i traume iz vremena za koje su svi mislili da je davno zaboravljeno.

Grafički dizajn: Antonio Dolić
 

Aktualno