clanak False

Obilazak aktualnih gradilišta u Vugrovcu Donjem

30.04.2021.
Zgrada OŠ Vugrovec - Kašina u Ulici Augusta Šenoe je jedan od znatnije oštećenih objekata u potresu u ožujku 2020.  

Prva faza obnove što je započela neposredno nakon potresa je završena u roku, a kako je istaknuo ravnatelj Vladimir Vuger, za drugu fazu koja započinje danas su predviđeni radovi na proširenju i na statičkome ojačanju objekta te na podizanju konstrukcije na razinu III seizmičke otpornosti. „Zahvaljujemo gradskim službama na promptnoj reakciji i sanaciji objekta“, rekao je.  

„Ovu školu inače pohađa 340-ero djece koji su trenutno prisiljeni ići na nastavu u druge objekte OŠ Vugrovec – Kašina. Posebno veseli što će se izgraditi i dodatni kat s učionicama i modernim sadržajem, a što će omogućiti rad škole u jednoj smjeni“, rekla je  zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević. Najavila je da će kroz 6 do 12 mjeseci sve zagrebačke škole biti u potpunosti obnovljene te da će sva zagrebačka djeca moći pohađati svoje škole i vrtiće u najsigurnijim i najkvalitetnijim uvjetima. Vrijednost investicije za obnovu i dogradnju područnog objekta OŠ Vugrovec Kašina iznosi oko 19 milijuna kuna, dok se završetak radova očekuje do 1. rujna ove godine.

Također su u tijeku radovi na obnovi zgrade područne ambulante Vugrovec Doma zdravlja Zagreb – istok. „Ovaj objekt je označen crvenom oznakom što nas je natjeralo da ambulantu izmjestimo u Sesvete. Našim starijim sugrađanima zatvaranje ambulante je teško palo, bez obzira što je prometna povezanost sa Sesvetama dobra. Ambulanta je u potpunosti statički obnovljena, a rok završetka radova je kraj svibnja“, rekla je v.d.ravnateljica Doma zdravlja Zagreb – istok Dragica Jesih.

Radovi na obnovi oštećenoga i dotrajalog objekta Mjesnog odbora Vugrovec Donji su također pri kraju. „Za oko 15 dana će radovi na ovome objektu biti gotovi i napokon će naši sugrađani imati obnovljen i moderan društveni dom u Vugrovcu Donjem. Ukupna investicija  obnove  iznosi oko 1,2 milijuna kuna“, rekao je Stjepan Kezerić, predsjednik Vijeća Gradske četvrti Sesvete.

„Ovo su objekti društvene infrastrukture koji su izuzetno važni za sadržaj i kvalitetu života u svim dijelovima grada Zagreba. Naši sugrađani zaslužuju sigurne uvjete i jednak pristup sadržaju, bez obzira žive li u centru ili na periferiji grada. Nastavit ćemo s radovima i obilascima jer naš posao nije gotov sve dok tu mrežu dostupnih sadržaja, zajedno s mjesnim odborima i gradskim četvrtima, ne podignemo na najvišu razinu“, naglasila zamjenica Pavičić Vukičević.

Gradske vijesti - 2021.